Babarczi Szőlőbirtok

0
3 óra
$$$$$
Borászat

A Babarczi Szőlőbirtok és Pince egy családi tulajdonban álló és jelenleg a család második generációja által vezetett szőlészet és borászat Magyarország egyik legkisebb, ám nagy múltú, a Győrhöz közeli Pannonhalmi Borvidéken, mely a Kisalföld peremén, a Bakony utolsó nyúlványainak számító Sokoró dombság lankáin terül el. 


Szőlőbirtok 

Birtokunk létrehozásának első lépéseit 1980-ban tettük meg, amikoris győrújbaráti családi házunk kertjében eltelepítettük első ültetvényünket, 3.000 m2 Ezerfürtűt és Cserszegi Fűszerest. Az ezt követő közel négy évtizedben hol kisebb, hol nagyobb lépésekben sikerült bővíteni birtokunkat, így jelenleg már 65 hektáron gazdálkodunk.    

Ültetvényeink főként Győrújbarát és Tényő községek területén helyezkednek el, de emellett 5-5 hektáros területet művelünk Győrszemerén illetve Pannonhalmán, ez utóbbit a híres Széldomb dűlőben.

2009-ben egy átfogó ültetvény-megújítási programot indítottunk, melynek köszönhetően ma már több, mint 40 hektár új telepítésű, modern ültetvénnyel rendelkezünk. Az ültetvények cseréjét a következő években is folytatjuk, hogy stabil alapot teremtsünk Birtokunk további fejlődésének. 

Fő szőlőfajtáinkat a Rajnai rizling- Olaszrizling és Müller Thurgau „tengely” alkotják, melyet Irsai Olivér, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Cserszegi Fűszeres fajták egészítenek ki. 


Bővebben
Értékelés
Elérhetőség
9081 Győrújbarát, Óvoda utca 3.
Ma:
15:00 - 18:00
hétfő:
Zárva
kedd:
15:00 - 18:00
szerda:
Zárva
csütörtök:
15:00 - 18:00
péntek:
15:00 - 18:00
szombat:
08:00 - 12:00
vasárnap:
Zárva
A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.