Szőlészet
Szőlőterületeink a tokaji borvidéken, Sárospatak mellett találhatóak, a Kútpatka, a Királyhegy, a Megyer és a Ciróka dűlőkben. Közel 9 hektárnyi termőterületen dolgozunk, főleg hagyományos tokaji szőlő fajtákkal - furminttal, sárgamuskotállyal és hárslevelűvel.
Hiszünk abban, hogy vegyszerek és hozzáadott anyagok nélkül, organikusan művelve a szőlőt, a különböző fekvésű és talajszerkezetű dűlők jobban elénk tárják a furmint sokszínűségét, a muskotály kedvességét és a hárslevelű fűszerességét.
A kézművesség nálunk nem csak organikus művelést jelent, hanem a szőlőrevaló gondos odafigyelést, mindig szem előtt tartva, hogy a bor minősége nagyrészt a szőlőben dől el. Az alacsony kordonos művelés során a tőkéket rövid csapra metsszük, és 10-12 rügyet hagyunk rajtuk. Az éves zöldmunkák során folyamatosan tovább ritkítjuk a fürtöket, mígnem a szüret időpontjában a tőketerhelés 6-7 fürt csupán.
Borászat
A kézművesség nálunk nem csak a szőlőben van jelen. A természetességrevaló törekvés a pincében is legfőbb irányelvünk, melyet a tradíciók és korszerűség ötvözésével egészítünk ki.
Rozsdamentes acéltartályokkal biztosítjuk a folyamatok megfelelő kontrollját. A borokat a fajták jellegzetességeinek és egyedi tulajdonságaiknak megfelelően gondozzuk. Különlegesen illatos sárgamuskotályunk, mely a hölgyek kedvence, reduktív technológiával készül. Dűlőszelektált furmintjaink érlelése a tokaji régióra jellemző oxidatív módon, tölgyfahordókban történik. Aszú boraink két év Gönczi hordós érlelés után kerülnek palackba.
Az éves bormennyiség jelenleg körülbelül 180-190 hl. Olyan borokat készítünk, melyek képesek megmutatni területünk változatosságát, terroirunk jellegzetességeit, melyen keresztül a borrajongó közönség is megérzi boraink egyéniségét.
Szeretünk kísérletezni, és nem csak a borokkal. Készítettünk már verjus-t, de készítünk pálinkát, mustmézet és borlekvárt is.