Családi pincészetünk a hármas határ közvetlen szomszédságában, Csörnyeföld település határában a Kövecs-hegyen található.
Édesapánk Dr. Bussay László 1989-ben alapította. Az Ő és Édesanyánk dr. Ratkovics Ágnes kitartó munkájának köszönhető, hogy Zala megye ismét felírta magát Magyarország bortérképére.
Édesapánk 2014-ben bekövetkezett halálát követőn vettük át (Dóri és Bianka) a pincészetet. Hozamkorlátozással 5,5 hektáros saját telepítésű ültetvényünkön egy tőkénk egy palack bort ad.
Elvünk az, hogy a legjobb minőséget visszük be a pincébe és próbáljuk nem elrontani azt. Boraink még a gyengébb évjáratokban is rendkívül koncentráltak és testesek, kimagaslóan szép savszerkezettel bírnak.
Törekszünk arra, hogy természetes úton, tölgyfahordóban fejlődjenek. Kizárólag palackozásra termelünk. Számunkra a borászkodás egy olyan hivatás, mellyel próbálunk értéket teremteni hagyományos formában. Hiszünk abban, hogy egy jó pohár bor olyan kapocs, amely könnyen besimul bármely beszélgetésbe.Pincészetünk 6 hektáron gazdálkodó, 19 éves múltra visszatekintő családi pincészet.
A Horvát-Szlovén-Magyar hármas határ fölött, egyetlen parabola alakú 300 m magasan fekvő, D-DNy-i kitettségű területen Csörnyeföld községben található birtokunk.
Fő fajtáink Olaszrizling, Rajnai rizling, Szürkebarát, Tramini, Sárga muskotály, Pinot Noir Csóka szőlő.
Alacsony kordon művelésű, átlagban 1-1,5 kg/tő terhelésű, gondosan ápolt szőlőből készítjük borainkat. Hagyományos eljárással, 1000 és 500 literes fahordókban erjesztjük és érleljük a borokat. Palackozás helyben történik.
A termőhely adottságai, a talaj és az éghajlat teszi lehetővé, hogy egyedi ízek jellemezzék borainkat.
Előzetes egyeztetés után szabadtéri és fedett helyen, gyönyörű panoráma mellett borkóstolásra van lehetőség pincészetünknél.
forrás: facebook.com/bussaypinceszet ; bussaypince.hu/boraink