"Hiszek a tatai medencéből kiemelkedő változatos talajú szőlődombok varázsában. Hiszek a kárpát-medencei fajták jövőjében és hiszem, hogy a hagyomány nem csak papíron létezik."
Keresem a választ, hogy a borvidékről kipusztult őshonos fajtáink (bálint, juhfark, szagos sárfehér, csókaszőlő) sikerrel életre kelthetők lesznek-e? Vajon a furmint, hárslevelű kiemelkedő minőségre képes nálunk is?
Kezdetektől organikus módon műveljük szőlőterületeinket, de a természetet nem szeretném tökéletesíteni, mivel a természet tökéletes. A jó bor a föld szívéből sugárzik és nem a borász elméjéből, ennek ellenére különleges ízvilágokat próbálok újra álmodni, amelyek hosszabb érlelést követően válnak teljessé.
Kisborászatunkat, Kocson az öreg dédszülői ház átalakításával hoztuk létre.
Borkóstolóinkat és a hozzá kapcsolódó vendéglátást a borászat szomszédságában egy 1749-ben épült műemléki épületben alakítottuk ki.
Előzetes bejelentkezés alapján várjuk szeretettel Tisztelt Vendégeinket!
forrás: curruspince.hu