Mind a szőlőművelésben, mind a borkészítés folyamatában elsődleges szempont nálunk a természetesség. Nem hiszünk a hangzatos „csodaszerekben”, viszont abban igen, hogy a szőlő meghálálja a törődést. Nem tartjuk magunkat bio szőlésznek, vagy bio borásznak, de az észszerűség határait betartva próbálunk közeledni ehhez a filozófiához. A művelésében ez annyit jelent, hogy nem használunk semmilyen gyomirtót, próbáljuk kiszorítani a vegyszereket, elsősorban a rovarölő, illetve felszívódó gombaölő szereket, és olyan természetes anyagokból készült komplexeket juttatunk a szőlőbe, amely a növények immunrendszerét hivatott erősíteni.
A borkészítés folyamán szintén a természetességben látjuk a jövőt. Pincészetünknél egészséges, magas minőségű szőlő kerül feldolgozásra, mely tartalmazza azokat a tápelemeket, illetve élesztőgombákat, mely lehetővé teszi az adalékmentes, fajélesztők nélküli borkészítést. Csak kézzel, ládákba szüretelünk, a termést válogatjuk, a vörösbort kádakban, hagyományos, 15-30 napig tartó csömöszölés mellett erjesztjük, majd magyar tölgyből, magyar kádár által készített fahordóban finom seprőn érleljük.