A Fodor család ősi pincéje 1858-ban épült Aszófőn a Vörösmáli dűlőben. Azóta a családunk sok generációja dolgozott a balatonfelvidéki terülteken, a borvidékért, a kiváló magyar borokért. Nagy becsben óvták a pincét, amelyet azóta műemlékké is nyilvánítottak. Én magam 1977-ben végeztem a Kertészeti Egyetemen, mint tartósító mérnök, feleségem pedig Kecskeméten végzett szőlész-borász mérnökként 1980-ban. A megfelelő szakmai tapasztalatok megszerzése után 1990-ben azt éreztük, hogy eljött az ideje, hogy visszatérjünk a gyökereinkhez és a családi gazdaságot fejlesszük magunk mögött hagyva a nagyüzemi borászkodást. Nagy örömünkre az időközben felnőtt gyermekeinket is nagyon érdekli ez a szakma, mindketten aktívan részt vesznek a családi gazdaság életében. Dorina lányunk Szőlész-borász mérnökként végzett a Budapesti Corvinus Egyetemen. Gábor fiúnk pedig jelenleg a keszthelyi Georgikon Egyetemen sajátítja el a szakma rejtelmeit.
Munkánk során a korszerű technológia megvalósítása mellett a hagyományok tiszteletben tartása a célunk. Rendíthetetlen munkával dolgozunk azon, hogy a Fodorvin név egyet jelentsen a kiváló minőséggel. Úgy gondoljuk, hogy mindig lehet tökéletesíteni, ezért nem állunk meg a fejlesztésekkel. A hosszú évek kemény munkája meghozta gyümölcsét. Pincészetünk számos magyarországi és nemzetközi díjjal büszkélkedhet. Nyitottak vagyunk az újdonságokra, minden évben megpróbálunk valami új termékkel megjelenni a piacon.
Filozófiánk alapja, hogy a családi örökséget a tőlünk telhető legjobb tudás szerint továbbvigyük és gyarapítsuk.
a szöveg leírása és a kép forrás https://fodorvin.hu/