Hagyomány - másként.
A magyar gasztronómia számtalan lehetőséget rejt, mi pedig ezek kiaknázására törekszünk. Az Ikonban elsősorban a helyi alapanyagok adta sokszínűséget szeretnénk bemutatni, figyelembe véve a lokális értékeket, a szezonalitást és vendégeink igényeit. Szeretnénk felidézni és új köntösbe öltöztetni a hagyományos hazai ízeket, emellett étlapunkon mindig helyet kap néhány modern fogás is. Egy olyan vidéki éttermet álmodtunk meg, ahol a magyaros alapanyagokra épülő ételsorba egy kis fine bistro stílust is csempészhetünk. Tudjuk, hogy a minőségi ételek elkészítése önmagában kevés, ezért nagy hangsúlyt fektetünk a professzionális, vendégcentrikus kiszolgálásra is.
ÉTTERMÜNK
Az Ikonnal egy olyan vidéki éttermet álmodtunk meg, ahol bár az ételsor magyaros alapokra épül, mégis sikerül belecsempésznünk egy kis fine bistro stílust. Fontosnak tartjuk, hogy olyan hely legyünk, ahol az ételt nem kell elmagyarázni, de a vendég mégis az első pillanattól a távozásig maradandó élményt kapjon.
Filozófiánk
A magyar gasztronómia számtalan lehetőséget rejt. Az Ikon étlapján, mi elsősorban a helyi alapanyagok adta sokszínűséget törekszünk bemutatni, figyelembe véve a lokális értékeket, igényeket és a szezonalitást. Szeretnénk hagyományos ízeket felidézni, megjelenésükben picit újragondolva.
Séfünk, Thür Ádám
Ádám 2005-ben költözött Angliába, ahol a szakmai ranglétra minden fokát bejárta, mielőtt Michelin csillagos étterembe került.
Az Ikon konyhájába már a York University executive chefjeként érkezett, ahol olyan magasrangú személyeknek főzött, mint például a jordániai herceg vagy II. Erzsébet királynő lánya, Anna hercegnő.
forrás: facebook.com/ikonrestaurant ; ikonrestaurant.hu