Pincészetünk a jellegzetes kis családi gazdálkodások egyike a Soproni borvidéken. Öt hektár szőlőt művelünk, aminek nagy része a Fertő part legjobb dűlőiben található. Családunk telepítette és műveli az ültetvényeket, borainkat pedig kizárólag saját szőlőből készítjük.
A szőlőtermesztés és feldolgozás során nagy gondot fordítunk a környezetkímélő technikákra, a kíméletes szőlőfeldolgozásra. Családunk második generációja foglalkozik szőlőműveléssel, Iváncsics Zoltán szőlész-borász tanulmányai befejeztével a soproni állami gazdaságnál helyezkedett el, majd a 90-es években munkatársaival megalapította a Sop-Vin Kft-t és emellett beindította saját vállalkozását is.
Kiemelt elismeréseink
Challenge du vin aranyérem.
Sopron város legjobb Kékfrankosa cím többszöri birtoklása.
A Soproni borvidék legeredményesebb pincészetének járó vándorserleg
A Borkiválóság kötetekben való megjelenés.
2017-ben a Top 100 magyar bor közül 11. hely.
A 2015-ös Szekszárdi Nemzetközi Kékfrankos Borversenyen aranyérem.
A 2015-ös Soproni Cabernet Franc pedig a Soproni Borvidék Legjobb Vörös Bora lett 2018-ban.
Merlot borunk bekerült a Carton Hungaricumba és beutazza a világot.
Igazán kézműves
A munkákat magunk végezzük. Időszakosan igénybe veszünk külső segítséget is, de feleségemmel – aki szintén szakmabeli – koordinálunk minden folyamatot.
Szeretünk alkotni
Szőlőinket folyamatosan bővítjük, fő fajtánk a borvidék zászlós fajtája a kékfrankos. Emellett jelentősebb Zöld veltelini, Merlot és Cabernet sauvignon ültetvénnyel is rendelkezünk és kisebb területen, de művelünk Shiraz, Pinot noir és Irsai Olivér szőlőt is. Évente 20 000 palack bort forgalmazunk, amiből az Irsai Olivér és a Merlot rozé nagyrészt az adott évben értékesítésre is kerül. Vörösborainkat minimum 2 évig érleljük pincénkben, piacra csak ezután kerülnek. Specialitásunk a Zöld velteliniből készített késői szüretelésű desszertborunk. Boraink saját pincénkben, soproni vinotékákban és éttermekben kaphatóak.
forrás: ivancsicspince.hu ; facebook.com/ivancsicspince