A rántott hús legyen rántott hús, a furmintnak pedig legyen furmint íze. Ilyen egyszerű minden.
Persze nem is lehet máshogy, ha az ember abból él, abból tartja el a családját, amit kínál a vendégnek. Így egyszerűen nem lehet rosszat adni.
Régi stílusú borok születnek a gazda kezei alatt, oxidatív stílus, aminek szerinte igenis lehet piacot találni. Ez is Hegyalja, sőt sokáig csak ez volt az, szemléljük hát nyitottan és kérdezzünk sokat. Nem lesz mellébeszélés, ezt megígérhetem.
Történetünk
1998-tól foglalkozom szőlőtermesztéssel és borászattal.
A szőlőterületeink az erdőbényei Mulató domb délkeleti és délnyugati lejtőin találhatók, melyeken furmint, hárslevelű és muskotály szőlőfajtát termesztünk, hagyományos és kordonos művelési móddal.
Borainkat kizárólag a tokaji hagyományos (oxidatív) technológiával készítjük, melynek folyamán minimális borászati segédanyagokat használunk. Erjesztés, érlelés és tárolás fahordóban történik.
Pincénkben kínálunk: félszáraz, száraz, félédes és édes borokat, valamint aszú bort, ha az idő kedvez a szőlőszemeknek.
Férőhely szűkében kisebb létszámú csoportok borkóstoltatására van lehetőség, melyhez előzetes bejelentkezés szükséges; de egyéni vendégeknek is érdemes a látogatás előtt telefonon egyeztetni.
Ha étkezésre is igényt tartanak, mindenféleképpen jelezni szíveskedjenek. Amit kínálunk: pogácsa, sós - sajtos rúd, lepcsánka vagy krumpli lángos, illetve egytál étel (pl.: babgulyás, töltött káposzta stb.).
Minden érdeklődőt, kedves vendéget szeretettel várunk pincénkben!
forrás: facebook.com/Kerékgyártó-Pince-181621499058671