Béger Ákos borász és Emmer Szabolcs szőlész a dunaszentmiklósi Kősziklás borászat alapítói üdvözli Önöket!
Pincészetünk, a közeli Kősziklás dűlőről kapta a nevét.
A borvidék lankáin elterülő szőlőinkből a területről ismert borok mellett minden évben igyekszünk az adott évjáratokból csak ránk jellemző, kézműves borokat, igazi borkülönlegességeket is alkotni.
Készítünk illatos, zamatos szőlőfajtákból reduktív technológiával friss gyümölcsös fehér- és rozéborokat. Héjon áztatással és hűtött erjesztéssel a szőlő elsődleges íz-, illat-, és zamatanyagát kívánjuk átmenteni a borba.
Elsősorban a helyi fajtákból – Királyleányka, Irsai Olivér, Cserszegi fűszeres – készítjük ezeket a borokat, de természetesen a nagyon népszerű és közkedvelt világfajtákból is: Chardonnay, Sauvignon Blanc. A borvidék potenciálját a testes, fahordóban erjesztett és érlelt boraink – Pinot Blanc, Chardonnay, Olaszrizling – jól tükrözik.
Kékszőlőből jelentős hozamkorlátozással kedvező évjáratokban vörösborokat is készítünk – Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon.
A Neszmélyi borvidék hagyományainak ápolása mellett célunk elsősorban az, hogy az egyes fajtákban rejlő titkokat, lehetőségeket megmutassuk azoknak akik már kóstolták, és akik most ismerkednek borainkkal.
forrás: facebook.com/KOSZIKLASBORASZAT