A Nagyrédei Kecskefarm a Mátra hegység déli lábánál, gyönyörű természeti környezetben, rét mellett, erdőtől, horgásztótól 200-300 méterre található. A kitűnő adottságok mellett a több évszázados hagyományoknak köszönhető, hogy a mátraaljai történelmi borvidék jelentős borászata is itt található.
Családi gazdaságunkat 1995-ben kezdtük építeni, célunk egy természetközeli életmód kialakítása volt. Ökogazdaságunkban az állatok tartása, takarmányozása illetve a sajtkészítés technológiája mentes a mesterséges anyagoktól, így az előállított kecskesajt, kecskehús magas biológiai értékű, értékes élelmiszer.
A vidék egyedisége a vulkanikus kőzetben rejlik, ezáltal a legelő ásványi anyagokban gazdag, így érjük el a sajtok egyediségét, melyeket saját recept alapján tufapincében érleljük. A kecskesajtjaink minőségét a Kecske Világszövetség is elismeri, mivel 2 kategóriában ezüstérmet nyertek az Európai Regionális Kecske Konferencián. Továbbá elnyertük a Földművelésügyi Minisztérium Hagyományok-Ízek-Régiók hivatalos védjegyének használati jogát.
Kecskesajtból nagyon sokféle ízletes étel, saláta készülhet. Sajtjainkat félkemény, lágy, krémsajt állaggal, és igen sokféle ízesítésben készítjük. A falusi vendéglátás keretén belül sokféle rendezvényt szervezünk gyermek-, és felnőtt csoportok részére, sajtkóstolással, kemencés programokkal.A Szent Imre Borlovagrend tiszteletbeli tagjaként különös hangsúlyt fektetek a sajt és a bor gasztronómiai kapcsolatának erősítésére. 2001 óta a Mátrai Borút tagjaként részt veszek a borturizmusban.
Várjuk Önt is szeretettel a kecskefarmon, hogy megízlelje a finom sajtokat, ételeket, és a minőségi mátraaljai borok mellett átérezze, mit jelent a természetközeli életmód.
Programokra előzetes bejelentkezés szükséges!