A pálinkafőzés hagyománya Panyolán az 1700-as évekre nyúlik vissza, s a 2002-ben alakult Panyolai Szilvórium ugyanazzal a hittel és odaadással készíti termékeit, mint az elődök.
Magyarország egyik legszebb fekvésű pálinkafőzdéje különleges kalandot ígér. Kóstolótúránkon ismerjen meg mindent, amit a pálinkafőzésről és kóstolásról tudni szeretne. Bemutatjuk főzdénk mesébe illő, legendás történetét, vendégeink végigkísérhetik a gyümölcs útját a fától a palackig, betekintést nyerhetnek a pálinkakészítés titkaiba – szakértő vezetéssel. Megismerhetik a „Nemtudom” szilvafajtát, mely csak itt terem ilyen minőségben és a mintegy 40 féle kézműves Panyolai Pálinkát.
A főzdebemutatót pálinkakóstoló követi: az Öreg-Túr partján álló - vízi úton is megközelíthető - Elixír Kóstolóházban megkóstolhatják a Panyolai Pálinkák akár teljes kínálatát. A pálinkakóstoláshoz elsősorban helyi termékeket, jellegzetes, szatmári ízeket kínálunk. A főzdelátogatáshoz előzetes bejelentkezés szükséges.