TRADÍCIÓ ÉS INNOVÁCIÓ
“Meggyőződésünk, hogy a jó bor alapja a kiváló minőségű szőlő, amit csakis gondos műveléssel lehet a tőkéről megszerezni. Az érett, kizárólag egészséges szőlőt természetes, hagyományos technológiával, a lehető legtisztább körülmények között erjesztjük. A borok fejlődését tradícionális tölgyfa hordók és a jó klímájú pince - a régió első kóser pincéje - segíti. Szeretnénk, ha minél több fogyasztó megismerje és megkedvelje a a borainkban lévő gyümölcs ízét, és a borvidék talajának, klímájának évszázadok óta őrzött zamatát.“
A Petrény család története és az egri borvidék kapcsolata több évszázados múltra tekint vissza. Dokumentumok igazolják, hogy a Petrény család már az 1600-as évek eleje óta foglalkozik szőlőműveléssel és borkészítéssel Verpeléten. A bor tisztelete és szeretete, az a különleges kapcsolat, mely meghatározó feltétele a jó bornak, azóta száll apáról fiúra. Ennek az eltéphetetlen köteléknek a mély ismerete és tudása adott hitet és ihletet, hogy boraikat ne csak saját fogyasztásra állítsa elő a Petrény család.
2001-ben elkezdődött és azóta is folyamatos, a családi birtok és szőlészet illetve a borászat és a kapcsolódó gasztronómiai élmény modern, de Petrény tradíciókra épülő és építő fejlesztése.
forráS: petrenybor.hu ; facebook.com/petrenywinery