A Préselő csapat tagjai – a tulajdonosok Nagy Zsolt és felesége Gabi, valamint Zöldi-Kovács Árpád – másfél évtizede foglalkoznak szőlővel és borral.
Zsolt egy másik borvidéken, nemzetközi tanácsadói munkája mellett kezdte kicsiben, míg Árpád szőlész-borászként egy helyi borászat birtokigazgatója volt.
Első közös Préselő évjáratukat 2013-ban készítették, amihez Gabi borszakértőként, az ízvilág finomhangolásával járult hozzá.
Hárman jól kiegészítik egymást a szőlőmunkáktól kezdve, a pincén át a kóstolókig.
A Préselő borok minőségét és elegáns, letisztult stílusát a helyi viszonyok szakértő ismerete és a világlátott borszakértő szemlélet biztosítja.
“Olyan vidéki vendéglátást kívánunk létrehozni ahol mi is szívesen kikapcsolódunk, ahol saját, kézműves boraink kóstoltatásán túl elsősorban élményt, kellemes életérzést nyújtunk vendégeinknek.”
A Préselő story
Amikor 2013-ban elindítottuk pincészetünket Tokaj-Hegyalján, Erdőbénye központjában találtunk rá erre az öreg vincellérházra, amelyet igyekeztünk stílusosan felújítani birtokközpontként.
Az elhagyatott ház belsejében találtunk rá arra az 1905-ben készült gyönyörű dupla-kosaras ipari emlék présre, amely ma kertünk főhelyén áll és amely a névadónk lett.
A több mint 100 éves, míves kettős prés tökéletes állapotban megőrzött korabeli “csúcstechnológia”, amely egy jónevű miskolci műhelyben készült.
Forrás: preselo.hu