2009-ben találkoztunk a Birtokkal. Akkor még romos présház állt a hegyoldalban, kevesebb volt a szőlő, kevesebb volt a bor, kevesebb volt a vendég. Az évek alatt lassan minden nagyobb, szebb újabb és profibb lett. Felújítottuk a présházat, pincét építettünk, szőlőt telepítettünk, tartályokat, hordót vásároltunk, kemencét építettünk, kis kertet ültettünk. Egyre több programot szerveztünk magunknak, barátainknak és vendégeinknek. Évről évre többen hozták el hozzánk családjaikat vagy tartották nálunk esküvőjüket vagy céges csapatépítőjüket. Mára sokan látogatnak el hozzánk és érzik azt, amit mi is. Tagyon Birtok közel 4 hektáros területén nem csak szőlőtőkéket találni. A birtokon dió, alma, cseresznye, meggy, barack, szilva, mandula fák is találhatóak, valamint rögtön a pince előtt kialakítottunk egy 600nm-es konyhakertet is. A természet rengeteg friss finomsággal halmoz el minket tavasztól őszig. A zöldségek, gyümölcsök feldolgozásával próbáljuk a helyi ízeket megőrizni, hogy bármikor belekóstolhassunk a tájba.
forrás: tagyonbirtok.hu ; facebook.com/tagyonbirtok