GASZTRO SHOWTéma: A pizzasütés fortélyai
Vendég: Szabi, a PékSzabadfi Szabolcs, vagy ahogy mindenki ismeri, Szabi, a Pék a kovászos kenyér, a jó péksütemények és a pizza mestere visszatér Zalaegerszegre és bemutatja az otthoni pizzasütés fortélyait a Gasztro Show színpadán!Mesél hosszú érésű tésztákról és az alapanyagok jelentőségéről, arról, hogy élesztőt vagy kovászt érdemes-e használni, hogy miért tilos főzni a paradicsomszószt és hogy hogyan javasolt egy háztartási sütőben pizzát sütni. Közben pedig élőben sülnek a pizzák a színpadon.12.00 órától a VMK előtti téren álló pizzás autóról vásárolhatók Szabi szemet gyönyörködtető nápolyi kemencéjében készült pizzái.106 éves kovásza természetesen idén is vele tart, amit egy olasz bivalyfarmon kapott évekkel ezelőtt azzal a feltétellel, hogy életben tartja. Így, aki ezután azonnal belevetné magát a kovászolásba, hozzon magával egy kis befőttesüveget, amiben hazaviheti a híres kovászt!Szabi nem titkolt célja, hogy egyre többen érezzék magukat komfortosan a konyhában, leginkább a sütő közelében, és hogy minden család asztalára finom, szép és jó alapanyagokból készült péktermékek kerüljenek. Ehhez a recepteken túl technikai fogásokat és sok-sok bátorítást is kaphatnak tőle!A rendezvényt követően könyvárusítás és dedikáció Szabival!Műsorvezető: Csuka Jennifer Inez
Támogató: Partisan Kézműves Pékség Manufaktúra
forrás: facebook.com/events/1005605283773308