Az Arany Kaviár lassan három évtizede, 1990 óta várja vendégeit a Budai Várnegyedben. A legrégebbi hazai fine dining étterem nagy erénye, hogy egyszerre őrzi saját hagyományait, ugyanakkor képes a megújulásra is.
Kifinomult vacsoraélménnyel, a ránk jellemző figyelmességgel és bensőséges hangulattal várjuk Önöket, hogy a konyhaművészeté legyen a főszerep.
Egyes orosz fogásait több mint 25 éve készítik és tökéletesítik; az utóbbi évek beltéri átalakításait pedig egy koncepcionális irányváltás követte. Hazai édesvízi halas ételekkel bővítették a menüsort, és az eddigieknél jóval hangsúlyosabban jelennek meg fogásaikban a magyar alapanyagok.
Champagne vacsorák és hétvégi pezsgős reggelik színesítik az étterem életét, a konyha élén pedig a 2009 óta az Arany Kaviárban dolgozó Kanász Lászlót találjuk, aki immár negyedik éve bizonyítja rátermettségét. Tüü Péter sommelier borlapját a DINING GUIDE 2019-ben a ZWACK IZABELLA BORKERESKEDÉS támogatásával az ÉV BORLAPJA címmel ismeri el, különös tekintettel az egyedülálló Champagne választékért.
Mindennél jobban foglalkoztat minket a kérdés, hogyan adhatjuk át egy gasztronómiai élményen keresztül, mi minden áll az Arany Kaviár név mögött.
Törekvésünk, hogy vendégeink megkülönböztető egyediséggel találkozhassanak a fine dining világán belül és össze nem téveszthető, gondosan definiált konyhai irányvonalat képviseljünk. Ennek éppen úgy része kaviár válogatásunk, mint tradícióink és a feltartóztathatatlan motiváció a fejlődésre.
Arany fonalunk az evolúció. Ebben vezet minket három évtized tapasztalata, csapatunk lendülete és az a letisztult értékrendszer, melynek középpontjában az állandó minőségre törekvés és személyes odafigyelésünk áll. Tulajdonosként hivatásunk legszebb része, amikor egy megkapó pillanatokkal teli estén kísérhetjük végig vendégeinket. (Molnár Attila és Nyíri Szása)
ÉLET SEASON
Elmélyült alkotói folyamat és kísérletező kedv vezet minket, hogy túllépjünk egy menüsor megszokott dimenzióin. Arra keressük a választ, hogyan adhatunk átütő impressziókat, milyen gondosan választott alapanyagok, innovatív technikák és kidolgozott ízkombinációk képesek leginkább felébreszteni az érzékelést.
Tudást, kreatív és kutató szellemiségünket, eddigi értékes tapasztalatainkat használtuk fel az Élet Season ételsor megkomponálásakor. Reméljük, új szintre emeli a nálunk töltött időt, ha teret adunk a váratlannak és a felfedezés örömét megőrizve egy szép íven vezetjük végig vendégeinket.
Mindezt – gasztronómiánk esszenciális részeként – válogatott kaviárokkal kísérjük, miközben a ránk jellemző figyelmesség és a könnyedén vett elegancia változatlan.
SÉFÜNK ÉS R&D SZAKÉRTŐNK
Séfünk letisztult, az ízek magával ragadó erejét hangsúlyozó stílusa meghatározó az Arany Kaviár ételeinek születésekor, míg R&Đ szakértőnk fontos katalizátora ennek az alkotói folyamatnak. Közös munkájuk friss konyhai koncepciónk, amelynek elemi része a legkifejezőbb alapanyagok felkutatása és az előremutató technikák beépítése. Mindez elvezet a könnyedén dekódolható, mégis varázslatos fogásokhoz, de kettejük törekvése ezen is túlmutat. Az Arany Kaviárban gondosan felépített ívet rajzolunk a gasztronómiai impulzusokból.
Kanász László balatoni származása révén már gyermekkorában megismerkedett a magyar édesvízi halakkal, amelyek a megfelelő gondossággal nevelve, majd modern szemlélettel és technológiával feldolgozva az Arany Kaviárban bizonyították presztízs értéküket és egyedi színt hoznak a hazai gasztronómiába. Séfünk egyszerre képviseli a harmóniára törekvést és az újító kedvet. Ebben támogatják nemzetközi tapasztalatai, több francia és skandináv Michelin-csillagos étteremben szerzett rálátása.
José Guerrero, a Basque Culinary Center (San Sebastian) Master of Science végzettséget szerzett gasztronómiai tudományokból és Michelin-csillagos éttermekben gyűjtött tapasztalatokat. Fejlesztési vezetőnk minden komponensre kiterjedő kutatómunkát végez. A termelőkkel együttműködve, mélyreható ismeretekkel és nyitottsággal keresi a legjobb fajtákat és alapanyagokat. Analizál és innovatív megoldásokkal kísérletezik, így még a klasszikus fogásokhoz is kreatívan közelít.
KRÉDÓNK A MEGÚJULÁS
Az innováció számunkra akkor képvisel értéket, ha felszabadult kreativitással komponálhatjuk meg fogásainkat. A modern eljárások és technológiák akkor váltják be reményeinket, ha új szintre emelhetjük a múlt ikonikus ételeit. A tudományos alaposság akkor vezet el a léptékváltáshoz, ha egy fogás nemcsak kimunkált, de képes hatni az érzelmekre.
Katalizátorunk a kutatás-fejlesztés. A hagyományok tiszteletével együtt a folyamatos megújulás mindig is identitásunk része volt. Az Arany Kaviárban olyan konyhai műhelymunka folyik, amelyben séfünk, Kanász László és R&D séfünk, José Guerrero szenvedéllyel és kísérletező kedvvel keresi, mitől lesz egyedi a nálunk töltött este, milyen átütő impressziókat ajándékozhatunk vendégeinknek.
A szakmaiság mögött álló nemzetközi tapasztalattal és modern konyhai héttérrel a kortárs fine dining új útjait járjuk, hogy még kifejezőbb és meglepően friss formában mutathassuk meg, mit képviselünk.
GOURMET SELECTION
A névválasztás tisztán kifejezi rajongásunkat a kaviárok felé. Tíz éve elköteleztük magunkat és haltenyésztő partnerünkkel szoros együttműködésben, a különböző sózásokkal kísérletezve alakítottuk ki mára nemzetközi színvonalú válogatásunkat.
A Gourmet Selection a névjegyünk, amely esszenciális része életünknek és gasztronómiánknak. Kínálatunk a szibériai tokhal vagy épp az osetra kaviárjától a különösen értékes beluga és iráni beluga kaviárokig ível.
Kivételes és rendkívül kifinomult élmény kézfejről kóstolni ezeket a ritkaságokat. A figyelmes, személyes prezentáció és a szakmaiság átadása mellett a kaviárokkal való találkozás az egyik olyan pillanat, amiért vendégeink vissza vágynak hozzánk.
KÖNNYED ELEGANCIA SZEMÉLYESEN
Az Arany Kaviár élmény a részletekből adódik össze. Legszebb ambíciónk vendégeink érzelmeire hatni minden pillanatban, minden fogás alatt. Az elegancia mögött a profizmust, az egyediség mögött a kreativitást, a személyesség mögött a hiteles szakmaiságot építjük.
Ehhez ad hozzá a Várnegyed közelsége, a bensőséges enteriőr és champagne-kertünk hangulata, a kivételes pezsgőket és vodkákat felvonultató italkínálatunk, vagy épp a kaviár kóstoló. És legfőképp a családias légkör, amellyel szeretnénk megköszönni törzsvendégeink és az új látogatók bizalmát.
Hivatásunk legnagyobb öröme, hogy tulajdonosként személyesen is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy az étteremben eltöltött idő minden pillanata örömtelilegyen. Megtisztelő számunkra, hogy visszatérő vendégeink újra és újra megerősítik: az Arany Kaviár egyet jelent a minőségi gasztronómiával és odaadó vendéglátással.
forrás: aranykaviar.hu