Borászatunk
A Cezar Winery Kft. a Pannónia Cézár Kft. jogutódjaként jött létre 2004. szeptember 1-jén. A vállalatot három svéd üzletember alapította 1996-ban, amikor a Pannonvin Kft.-től megvásárolták a volt Littke Pezsgőgyárat.
A cég 2000-ben kezdte el a szőlőterületek felvásárlását Nagyradán, a Zalai Borvidékhez tartozó településen. Egyrészt az ottani termelőszövetkezettől, másrészt magánszemélyektől vásárolt területeken 2001-től indult meg vörös szőlő telepítése, amely 2006-ban fejeződött be, a következő fajták találhatóak meg: Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Pinot Noir, Malbec, Cabernet Franc.
Szépséges, szelíd hajlású dombokkal, völgyekkel körülvett különleges termőtáj közepén épült meg a pincészet, melynek hivatalos avatására 2006. május 28-án került sor.
Borkészítési technológia
A szüretelést megelőzően próbaszüretet végzünk, több alkalommal átlagmintákat veszünk a szőlőből, hogy meghatározhassuk az ideális szüret időpontját. A szedett mintákat vizsgáljuk: cukortartalom, potenciális alkoholtartalom, pH érték, savtartalom, tanninok érése szempontjából és kóstoljuk is (íz és zamatanyagok), továbbá növény-egészségügyi állapotfelmérést végzünk.
A szüret nagy részét kombájnnal végezzük (kb. 80%-át), a magasabb minőségi palackos borainknak kézzel szüretelünk.
Külön kiemelendő az a korszerű csomagolás, a bag in box, amiben az ún. lédig kategóriába tartozó termékeinket forgalomba hozzuk a vendéglátósok legnagyobb megelégedésére.
A helyben történő feldolgozás és a borkészítés modern, esztétikus környezetben zajlik. Nemcsak minőségi italokat, hanem különböző termékeket, többek között – balzsamecetet, törkölypálinkákat, szőlőmagolajokat, őrleményeket – is gyártunk. Mindent, aminek alfája maga a szőlő.
Csoportok részére teljes programot biztosítunk az ültetvények bemutatásával, bor-és pezsgőkóstolóval, igény esetén ültetett, vagy kerti étkezéssel.
forrás: cezarpinceszet.hu