Duna-Ipoly Nemzeti Park

0
8 óra
$$$$$
Túra, Kirándulás, Természeti látnivaló (barlang, tanösvény, vízesés, forrás, tó, botanikus kert, arborétum)

Hazánk sorrendben kilencedikként megalapított nemzeti parkja talán az egyik legváltozatosabb valamennyi között. Egyedülálló sokszínűségében négy tájegységünk, a Pilis–Visegrádi-hegység, a Börzsöny hegység, az Ipoly-völgy, valamint az Alföld Duna menti darabkája ötvöződik harmonikus egységgé. A nemzeti park e sajátos szépségű hegyvidéki erdők és folyó menti élőhelyek természeti értékeit hivatott megőrizni. 

A Duna–Ipoly Nemzeti Park hazánk központi térségében, Budapesttől északra terül el, s több helyen érintkezik a magyar–szlovák határral. A nemzeti park egyes részterületei már a főváros közvetlen szomszédságában találhatók. A védett terület alapját az 1978-ban kialakított tájvédelmi körzetek (Pilisi Tájvédelmi Körzet, Börzsönyi Tájvédelmi Körzet) képezték, kiegészítve további értékes és jelentős kiterjedésű tájrészletekkel. 

A természetvédelemben kiemelten fontosnak tartjuk az oktatást, szemléletformálást. Természetismereti táborokat szervezünk, bemutatóhelyeinken és tanösvényeinken színes programokkal, vezetett túrákkal várjuk az érdeklődő természetbarátokat.

Bővebben
Értékelés
Elérhetőség
1121 Budapest, Költő u. 21.
A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.