A Bánki Pálinkaház, egy zöldmezős beruházással létrehozott családi vállalkozás, mely 2012-ben kezdte meg működését, Dunakeszin. Az üzemben a hagyományos kisüsti rendszerű berendezéssel dolgoznak, így állítva elő minőségi pálinkát. Filozófiájuk szerint legfontosabb a pálinka előállítás módja, ahol a gyümölcs lelkét igyekeznek életre kelteni. Pálinkájuk hivatása, hogy megtelve a gyümölcsből nyert élettel, elvégezze azt a feladatot, amire már gyümölcs korában termett, egyedi ízvilágával elkápráztassa a fogyasztóját.
Pálinkaházunk 2012 december 6-án Szent Miklós, mint a Pálinka Védőszentje napján kezdte meg a működését.
A Pálinkákról
"Pálinkát főzünk, s értékesítünk ugyan, de hozzá hamisítatlan, lassan feledésbe merülő vidéki, felszabadult hangulatokat, emóciókat igyekszünk újra teremteni"
Van egy izgalmas szó az angolban - „spirit” - , amelynek egyik jelentése szeszes italra utal, de a másik, talán a legfontosabb szorosan hozzá kapcsolódó jelentés, a lélek! És bizony az igazán mívesen főzött, tartott, s vigyázott magyar pálinkának lelke van, bárki megmondhatja, aki egyszer is kóstolta. Mi a Bánki Pálinkaházban nem hagyományos házi pálinkát, hanem palackozott, címeres prémium terméket állítunk elő. De az, hogy azt miként tesszük, az mutat be minket csak igazán, s teszi főzött nedűinket különlegessé.
Itt mindvégig megmarad a lelke, íze, s tisztelete a gyümölcsnek, szürettől, a főzésen át a palackozásig.
Így töltve be élettel, egyedi ízvilággal, igazán karakteres, minőségi pálinkaként feladatát az őt választó fogyasztóban ...amelyre még gyümölcs korában teremtetett. Álljon meg hát egy pillanatra, zárjon ki mindent, s adja át magát e különleges párlatok nyújtotta élménynek...
forrás: bankipalinka.hu