A Bolyhos család pálinka főzdéjéről
Családunk 1994 óta foglalkozik pálinkafőzéssel. Több éves tapasztalat és régi családi receptek alapján jött létre a Bolyhos ágyas pálinka, amely 100 % étkezési minőségű, érett, egészséges, magas cukortartalmú és aromájú gyümölcsből az országban egyedülálló technológiai eljárással készül. Az általunk szabadalmaztatott aszalt gyümölcs ágyon érlelt, tiszta aromájú, kellemes ízű hungaricumként is elfogadott pálinka, 6 hónapig tartályokban és fahordókban érlelődik. Az érlelést követően, a palackozás során, a pálinka fajtájával megegyező, saját készítésű aszalt gyümölcsöt teszünk az üvegekbe, majd erre töltjük a pálinkát. Ezt követően további 5-6 hónapig érleljük. Az érlelés során az aszalt gyümölcs visszanyeri eredeti alakját és kellemes színt kölcsönöz a pálinkának. A "gyümölcságy" a pálinkát esztétikailag vonzóbbá teszi és beltartalmi értékeit is tovább gazdagítja.
Újszilváson 2003-ban építettünk egy új, az Európai Uniós követelményeknek megfelelő pálinkafőzdét, palackozót és gyümölcsaszalót, ahol a bérfőzés mellett már kereskedelmi főzést is végzünk.
2001-ben vettünk részt először pálinkáinkkal nemzetközi pálinkafesztiválon, Gyulán, ahol már első alkalommal is a legmagasabb elismerésekben részesültünk. Ágyas szilvapálinkánk a Fesztivál fődíja mellett, Éfosz különdíjat és aranyérmet nyert. A további években számos arany-, ezüst- és bronzéremmel gazdagodtunk.
A legnagyobb elismerést a 2004. április 16-18. között megrendezett Gyulai V. Nemzetközi Pálinkafesztiválon kaptuk, amelyen a Bolyhos Ágyas Szilvapálinka elnyerte a 'Magyarország legjobb pálinkája 2004-ben' címet, a Pénzügyminiszter fődíját.
2006-ban az Ágyas Cserszegi Fűszeres Szőlő pálinka Nagyarany díjat nyert, valamint a Magyar Pálinka Lovagrend 2006-os év Zászlóspálinkájának választotta.
2006. novemberében 5 fajta pálinkánk elnyerte a Kiváló Magyar Élelmiszer minősítést.
2007-ben 5 arany, 8 ezüst és 10 bronzérem mellett a Bolyhos Ágyas Cigánymeggy Pálinka lett a verseny fődíjasa, elnyerte a Magyarország legjobb pálinkája 2007-ben címet.
2007-ben és 2008-ban újabb termékeink kapták meg a Kiváló Magyar Élelmiszer díjat.
2008-ban újabb sikereket ért el a Bolyhos pálinkafőzde. A számos arany, ezüst és bronz érem mellett, 3 Champion díjat kaptunk, és egyben Az ország legeredményesebb pálinkafőzdéje lettünk.
2008-ban első alkalommal vettünk részt a HunDeszt Pálinkaversenyen, ahol 5 arany, 6 ezüst és 3 bronzérmet nyertünk.
2009-ben a Gyulai pálinkaversenye 17 pálinkánk nyert arany-, ezüst- ill. bronzérmet.
2010-ben további két pálinkánk nyerte el a Kiváló Magyar Élelmiszer díjat. Ebben az évben a különböző versenyeken összesen 46 db érmet szereztünk.
Családunk célja, hogy minél több emberrel megismertessük és újra kedvelt, rendszeresen és kulturáltan fogyasztott nemzeti ital legyen a pálinka. Ennek érdekében, megkezdtük a pálinkakóstolók szervezését, amelynek keretében lehetőség van az Újszilvásra látogatóknak, a pálinkafőzde megtekintésére, a pálinkafőzés folyamatának megismerésére, ágyaspálinka kóstolására és vásárlására.
Szeretettel várjuk pálinkafőzdénkbe!
a Bolyhos-család
forrás: facebook.com/BolyhosPalinka