DEPRESSO Étterem és Kávéház. Szezonálisan változó hideg - meleg ételek, válogatott borok, sörök és italok, valamint specialty kávék.
A DEPRESSO Kávéház 2017. szeptemberében nyitotta meg újra kapuit az egri Dobó téren, az egykori ún. „Najmajer ház” (megj: az eredeti németes „Naymayer” írásmód így lett magyarosítva.) épületének földszintjén. A ház a város egyik jelentős, részben késő barokk, részben eklektikus műemlék épülete, melynek nagy része az 1770-es években, más része a 20. század elején épült.
A felújítás során törekedtünk arra, hogy a belső tereket és a falfestés egy részét műemlékvédelmi szempontok szerint tárjuk fel és őrizzük meg a jelen látogatóknak is. Az ingatlan a Dobó térre nyíló fő frontja és az előtte lévő szabadtéri kiülési lehetőség együttesen csodás kilátást kínál az egri Vár, illetve a Páduai Szent Antal-templom épületeire.
A belső térben 60, míg a külső részen 40 főt tudunk kiszolgálni.Az egri DEPRESSO több, mint kávézó. Az épület fekvése, jellege és mérete indokolja, hogy kávéházi jelleggel, éttermi kínálattal is rendelkezünk.
Kávéink az ún. Specialty Kávék kategóriájába tartoznak. Mindössze a világ kávétermelésének 5%-a tartozik ebbe a felső kategóriába. A besorolás azonban több jelentésű. Ezek jellemzően egyedi, azonosítható területekről (ún. egyedi terroirról) származó, kézzel szüretelt, gondosan válogatott kávék.
Másrészt a pörkölés és az elkészítés módja is megkülönböztetett figyelemmel történik, ahol fontos, hogy a pörkölés ne írja felül a kávé fajta és termőhelyi egyediségét, valamint ízjegyeit. Illetve az elkészítés módja igazodjon az adott fajta, vagy keverék sajátosságaihoz. Olyan ez, mint az ipari és a kézműves borkészítés közötti különbség.
A Depresso kávékínálat alapját etikusan beszerzett, speciálisan válogatott, területszelektált és egyedi kávéfajták adják. A kávé stílusok és keverékek összeállításában kizárólagos partnerünk Nezvál Máté, a 42 COFFEE prémium kávémárka fiatal alapítója, aki nemzetközileg elismert barista és pörkölő mester.
Több, mint 10 különböző országból érkezik hozzá a kézzel, szemenként szüretelt, és válogatott kávé, melyek minden típusához egyedi pörkölés profilt állít össze.
A DEPRESSO étlapjának és gasztronómiai irányvonalának kialakításában partnerünk Segal Viktor chef, gasztrotanácsadó, aki 13 év külföldön szerzett tapasztalat (pl. Tel Aviv, Lyon, Amszterdamban) után költözött haza Magyarországra. Több szakácskönyvet jegyez, pl. az Ízek és formák, a Piknik és a Színek és ízek című könyveket.
A hazai „fúziós” konyha alapjainak lerakása nevéhez fűződik, ugyanakkor fő filozófiája a „kifinomult egyszerűség”, amely tökéletes harmóniában van a DEPRESSO elveivel. Azonban mindig igyekszünk belecsempészni egy kis kávéra épülő játékosságot, legyen az egy durvára tört kávé szemekkel pirított csirke, akár egy kávés – körtés – balzsamecetes salátaöntet, vagy sokak kedvenc desszertje egy csokoládés kávé mousse.
További információ és részletes tájékoztatás az alábbi email kérhető : depresso@depresso.hu
Forrás: depresso.hu ; Depresso Étterem és Kávéház Facebook